Jalnova ulica 49 1000 Ljubljana
+386 70 506 505 info@grandevita.si
Close

Nobenega antibiotika brez posebej izbranih sevov bakterij.
Izbrani sevi bakterij in prebiotiki z encimi.

Kategoriji: , Product ID: 567

Antibiotiki veljajo pri veliko obolenjih za “čudežno orožje” proti bakterijam, nevarnim povzročiteljem bolezni in so terapija, ki lahko reši življenje. Vendar je pomembno, da se zavedamo, da niso brez stranskih učinkov in da lahko poškodujejo mikrobioto v črevesju. Skoraj polovica vseh pacientov, ki uporabljajo antibiotike, trpi za stranskimi učinki zaradi jemanja, predvsem v obliki prebavnih težav, med drugim driske (AAD = driska, povezana z antibiotičnim zdravljenjem). Ti učinki nastanejo, ker zdravilo poleg slabih bakterij uniči tudi veliko naravno prisotnih bakterij, ki se nahajajo v črevesju in se zato ravnovesje v črevesju poruši. Znanstvene raziskave – tudi v Avstriji – kažejo, da posebej izbrani sevi bakterij ter visoko število le-teh pomagajo regenerirati črevesno mikrobioto.

Nobenega antibiotika brez posebej izbranih sevov bakterij.
Izbrani sevi bakterij in prebiotiki z encimi.

Pakiranje: 10 in 30 vrečk

Sestavine: koruzni škrob, maltodekstrin, inulin, kalijev klorid, rižev protein, magnezijev sulfat, fruktooligosaharidi (FOS), sevi bakterij*, encimi (amilaze), aroma vanilije, manganov sulfat.

Izdelek ne vsebuje:

 • beljakovin živalskega izvora,
 • glutena,
 • kvasa,
 • laktoze.
Hranilne vrednosti:
 na 5 g (= 1 vrečka)
10 g
100 g
Energijska vrednost 77,60 kJ / 18,55 kcal 155,20 kJ / 37,10 kcal 1.552 kJ / 371 kcal
Maščobe < 0,01 g 0,01 g 0,10 g
od tega nasičene maščobe  < 0,01 g  < 0,01 g 0,02 g
Ogljikovi hidrati 4,52 g 9,04 g 90,40 g
od tega sladkor 0,19 g 0,38 g 3,78 g
Beljakovine 0,11 g 0,22 g 2,20 g
Sol 0,03 g 0,07 g 0,66 g

*Vsebuje 10 sevov bakterij z najmanj 5 milijardami (109) bakterij na 1 vrečko, ki so naravno prisotne v človeškem črevesju:

 • Lactobacillus acidophilus W55
 • Lactobacillus acidophilus W37
 • Lactobacillus paracasei W72
 • Lactobacillus rhamnosus W71
 • Enterococcus faecium W54
 • Lactobacillus salivarius W24
 • Lactobacillus plantarum W62
 • Bifidobacterium bifidum W23
 • Bifidobacterium lactis W18
 • Bifidobacterium longum W51

Država porekla: Avstrija
Proizvajalec: Institut AllergoSan Pharmazeutische Produkte Forschungs- und Vertriebs GmbH, Gmeinstraße 13, 8055 Graz, Avstrija
Odgovoren za Slovenijo: Grandevita d.o.o., Jalnova ulica 49, 1000 Ljubljana, Slovenija

Uporaba in odmerjanje: Prehransko dopolnilo OMNi-BiOTiC® 10 AAD je namenjeno kot dopolnitev prehrane ob uporabi antibiotikov. Priporočen dnevni odmerek je 2 x 1 vrečka OMNi-BiOTiC® 10 AAD. Vrečko raztopite v 1/8 L vode, počakajte najmanj 1 minuto, da se sestavine aktivirajo, premešajte in nato popijte. Po končani terapiji z antibiotiki, se prehransko dopolnilo lahko uporablja nadaljnjih 14 dni, in sicer 1 vrečka na dan. Istočasno uživanje prehranskega dopolnila OMNi-BiOTiC® 10 AAD z antibiotikom ni priporočeno, ampak 1 uro pred ali po uporabi antibiotika.

OMNi-BiOTiC® 10 AAD je primeren za diabetike ter ljudi, ki so alergični na mleko.

Shranjevanje: Shranjujte v suhem prostoru pri temperaturi do 25°C.
Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Življenjska doba in sposobnost razmnoževanja bakterij sta zagotovljeni do roka uporabe.

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Za zdravje sta izjemno pomembna raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Kaj je prehransko dopolnilo OMNi-BiOTiC® 10 AAD?
Pri prehranskem dopolnilu OMNi-BiOTiC® 10 AAD gre za kombinacijo posebej izbranih 10 sevov bakterij, ki so naravno prisotni v črevesju in prebiotiki**, ki tem mikroorganizmom nudijo optimalno hrano za njihovo razmnoževanje in naseljevanje. Takšno kombinacijo imenujemo sinbiotik***.

Zakaj antibiotiki povzročajo prebavne težave?
Antibiotiki veljajo pri veliko obolenjih za „čudežno orožje“ proti bakterijam, nevarnim povzročiteljem bolezni in so terapija, ki lahko reši življenje. Vendar je pomembno, da se zavedamo, da niso brez stranskih učinkov in da njihova uporaba lahko poškoduje naravno mikrobioto v črevesju. Skoraj vsak se je med in po uporabi antibiotikov srečal z različnimi prebavnimi težavami, kot so slabost, zaprtje, driska. Ti učinki nastanejo, saj zdravilo poleg slabih bakterij uniči tudi veliko naravno prisotnih črevesnih bakterij in se zato ravnovesje v črevesju poruši. Kot posledica se lahko nevarne bakterije, odporne na uporabljen antibiotik (npr. Clostridium difficile ali NDM1)1 hitro razmnožijo, kar lahko vodi do prebavnih težav kot je diareja povezana z jemanjem antibiotikov – ali kratko AAD.

Zakaj so izbrani sevi bakterij pomembni za črevesje?
Za vzdrževanje delujoče prebave je obstoj različnih koristnih sevov bakterij in metabolične aktivnosti le-teh velikega pomena. Dodatno tvorijo ti sevi (= naravne in za delovanje prebave pomembne bakterije) obrambo proti povzročiteljem bolezni, proti strupom iz okolja in snovem, ki dolgoročno lahko povzročijo kronične poškodbe ter posledično tudi raka, ki pristanejo v našem črevesju preko hrane. Rezultati raziskav2,3,4 so pokazali, da lahko uživanje natančno izbranih sevov bakterij pomaga pri preprečevanju razmnoževanja škodljivih mikroorganizmov in premagovanju prebavnih težav (npr. diareje).

Kakšne so posebnosti prehranskega dopolnila OMNi-BiOTiC® 10 AAD?
Posebno matriko, v katero je vgrajenih deset sevov bakterij iz OMNi-BiOTiC® 10 AAD, so razvijali v sklopu dolgoletnega raziskovalnega dela, da so bakterije aktivirali in so odporne na želodčno in žolčno kislino. Odlična sposobnost delovanja prehranskega dopolnila OMNi-BiOTiC® 10 AAD je bila potrjena s strani bolnišnice Academic Hospital Maastricht in se stalno nadzoruje v sklopu opazovanj in raziskav ter se tako zagotavlja njegova učinkovitost.

Svetovno priznanje za raziskave o prehranskem dopolnilu OMNi-BiOTiC® 10 AAD!
Visoka kakovost tega sinbiotika, ki nepoškodovan prestane prehod skozi želodec, vse do mesta delovanja v črevesju, je bila priznana tudi s strani svetovne organizacije gastroenterologov. Raziskava o prehranskem dopolnilu OMNi-BiOTiC® 10 AAD objavljena leta 2008 v ameriškem zborniku gastroenterologov (Journal of Gastroenterology), je bila s strani tega odbora uvrščena med 12 najpomembnejših znanstvenih raziskav o probiotikih (www.worldgastroenterology.org).

Zakaj je kombinacija več sevov bakterij bolj koristna od uporabe enega samega seva?
Visoko skupno število 5 milijard aktivnih bakterij na eno vrečko kot tudi mešanica desetih različnih sevov bakterij ustvarjajo lastnosti in značilnosti, katerim prehransko dopolnilo OMNi-BiOTiC® 10 AAD dolguje svoj uspeh in izpolnjuje svoj namen. Kombinacija različnih vrst bakterij vpliva, da se te v črevesju bolje naselijo in razmnožujejo, na črevesni sluznici pa je mogoče doseči nižje pH vrednosti, ki zmanjšajo rast patogenih bakterij.

Kdaj naj uporabljam prehransko dopolnilo OMNi-BiOTiC® 10 AAD?
Ker antibiotiki lahko porušijo črevesno mikrobioto, je uživanje prehranskega dopolnila OMNi-BiOTiC® 10 AAD vsekakor priporočljivo med vsako uporabo antibiotikov in najmanj 2 tedna po terapiji. Uporaba nekaterih antibiotikov lahko povzroči tudi dolgotrajne prebavne težave, vendar se je v takem primeru potrebno posvetovati z zdravnikom ali s farmacevtom. Prehransko dopolnilo OMNi-BiOTiC® 10 AAD se lahko uživa brez časovne omejitve.

Kako uporabljam prehransko dopolnilo OMNi-BiOTiC® 10 AAD?
Vmešajte priporočen dnevni odmerek prehranskega dopolnila OMNi-BiOTiC® 10 AAD (1 – 2 vrečki) v 1/8 L vode, počakajte najmanj 1 minuto, da se sestavine aktivirajo, še enkrat premešajte in nato popijte. Istočasno uživanje prehranskega dopolnila OMNi-BiOTiC® 10 AAD z antibiotikom ni priporočeno, temveč 1 uro pred ali po uporabi antibiotika. Med terapijo z antibiotiki: 2 x 1 vrečka na dan. Po končani terapiji z antibiotiki: najmanj 14 dni 1 x 1 vrečka na dan. Otroci do 3 let jemljejo polovični odmerek.

Ali lahko neomejeno uživam prehransko dopolnilo OMNi-BiOTiC® 10 AAD?
Da. V osnovi lahko vse izdelke OMNi-BiOTiC® uporabljate vsak dan. To so prehranska dopolnila, ki v prebavnem traktu izpolnjujejo fiziološko funkcijo.

* Probiotiki so izdelki, ki vsebujejo žive mikroorganizme in pri zaužitju zadostnih količin ugodno vplivajo na zdravje človeka (gostitelja).
** Prebiotiki so definirani kot neprebavljiva hranila, ki izboljšujejo rast in delovanje mikroorganizmov v črevesju.
*** Sinbiotiki so mešanica probiotikov in prebiotikov, ki s pomočjo stimulacije rasti in/ali aktivacije metabolizma koristnih bakterij učinkujejo na gostitelja in tako vzdržujejo ravnovesje v črevesju.

Reference:
1Goldenberg J et al. Probiotics for the prevention of Clostridium difficile associated diarrhea in adults and children (Review). The Cochrane Library 2013, Issue 5
2Rombouts F. Scientific summary Ecologic@AAD. Research Paper, Wageningen University, The Netherlands 2010
3Lang F. Erfolgreicher Einsatz von OMNi-BiOTiC® 10 AAD bei antibiotikaassoziierter Diarrhö (AAD). J Gastroenterol Hepatol Erkr 2009;7(4):38-41
4Koning C et al. The effect of a multi-species probiotic on the intestinal microbiota and bowel movements in healthy volunteers taking the antibiotic amoxycillin. Am J Gastroenterol 2007;102:1–12

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali.