Jalnova ulica 49 1000 Ljubljana
+386 70 506 505 info@grandevita.si
Close

Za vsestransko uporabo!
Izbrani sevi bakterij in prebiotiki z encimi.

OMNi-BiOTiC® 6 je eden najbolj znanih sinbiotikov v Avstriji, saj ga zaradi njegovih izbranih sevov bakterij in prebiotikov že 20 let priporočajo v lekarnah.

Kategorije: , , Product ID: 609

Za vsestransko uporabo!
Izbrani sevi bakterij in prebiotiki z encimi.

OMNi-BiOTiC® 6 je eden najbolj znanih sinbiotikov v Avstriji, saj ga zaradi njegovih izbranih sevov bakterij in prebiotika že 20 let priporočajo v lekarnah.
Vsebovane bakterije se naselijo v črevesju in med drugim gradijo zaščito pred snovmi, ki jih sicer s hrano vnesemo, vendar ne smejo preiti v krvni obtok: to so barvila, konzervansi, drugi toksini, povzročitelji alergij in tuje bakterije.

Zaradi uravnotežene sestave priporočamo izdelek za dolgotrajno vsakodnevno uporabo.

Pakiranje: 60 g praška (30 porcij)

Sestavine: koruzni škrob, maltodekstrin, fruktooligosaharidi (FOS), inulin, polidekstroza, kalijev klorid, bakterijski sevi*, riževi proteini, magnezijev sulfat, encimi (amilaza), manganov sulfat.

Izdelek ne vsebuje:

 • beljakovin živalskega izvora,
 • glutena,
 • kvasa,
 • laktoze.
Hranilne vrednosti:
 na 2 g (= 1 porcija)
4 g
100 g
Energijska vrednost 25,84 kJ / 6,18 kcal 51,68 kJ / 12,36 kcal 1.292 kJ / 309 kcal
Maščobe  < 0,01 g < 0,01 g 0,10 g
od tega nasičene maščobe  < 0,01 g < 0,01 g 0,01 g
Ogljikovi hidrati 1,39 g 2,78 g 69,43 g
od tega sladkor 0,05 g 0,09 g 2,37 g
Beljakovine 0,05 g 0,10 g 2,51 g
Sol 0,01 g 0,03 g 0,63 g

*Vsebuje 6 sevov bakterij z najmanj 2 milijardama (109) bakterij na 2 g praška (= 1 porcija) in 4 milijarde bakterij na 4 g praška (= 2 porcij), ki so naravno prisotne v človeškem črevesju:

 • Bifidobacterium animalis W53
 • Lactobacillus acidophilus W55
 • Lactobacillus salivarius W57
 • Enterococcus faecium W54
 • Lactococcus lactis W58
 • Lactobacillus casei W56

Država porekla: Avstrija
Proizvajalec: Institut AllergoSan Pharmazeutische Produkte Forschungs- und Vertriebs GmbH, Gmeinstraße 13, 8055 Graz, Avstrija
Odgovoren za Slovenijo: Grandevita d.o.o., Jalnova ulica 49, 1000 Ljubljana, Slovenija

Navodilo za uporabo: Vmešajte 1-2 x dnevno 1 porcijo (odmerek) OMNi-BiOTiC® 6 (= 2 g) v 1/8 L vode, počakajte vsaj 1 minuto, da se sestavine aktivirajo, ponovno premešajte in nato popijte. Priporočamo, da napitek popijete na prazen želodec. Če prehransko dopolnilo OMNi- BiOTiC® 6 uživate 2-krat na dan, ga zaužijte pred zajtrkom in pred večerjo. OMNi-BiOTiC® 6 se lahko jemlje tudi med nosečnostjo in dojenjem, primeren je tudi za dojenčke. Za uporabo pri dojenčkih je priporočen dnevni odmerek polovica porcije (1 g) raztopljene v prekuhani vodi ali v mleku.

Če imate intoleranco na fruktozo, morate prehransko dopolnilo OMNi-BiOTiC® 6 pustiti v vodi najmanj 30 minut. V tem času bakterije metabolizirajo vso oligofruktozo, ki je prisotna v izdelku. Tako v črevesju ne bo prisotna fruktoza.

OMNi-BiOTiC® 6 je primeren za diabetike ter ljudi, ki so alergični na mleko.

Shranjevanje: Shranjujte v suhem prostoru pri temperaturi do 25°C.
Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Življenjska doba in sposobnost razmnoževanja bakterij sta zagotovljeni do roka uporabe.

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Za zdravje sta izjemno pomembna raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Vsestranska uporaba
Zdravje se prične v črevesju
Ta ugotovitev je tako stara kot medicina sama. Že v 4000 let starih zapisih ajurvedskih zdravilcev je črevesje opisano kot središče dobrega počutja. In moderna znanost potrjuje to spoznanje! Kajti črevo z milijardami mikroorganizmov opravlja večino presnovnih procesov v telesu, proizvaja življenjsko pomembne vitamine, encime in aminokisline ter nevtralizira vse škodljive snovi, ki pristanejo v našem organizmu z vnosom hrane in pijače.

»Pro bios« pomeni »za življenje«
Že pred 100 leti je znani ruski zdravnik in Nobelov nagrajenec dr. Ilija Mečnikov dejal: „Smrt se skriva v črevesju“. Odkril je, da so prebivalci Kavkaza, ki dnevno uživajo fermentirane mlečne izdelke (= izdelki bogati z mlečnokislinskimi bakterijami), zelo zdravi in odporni ter dosežejo zelo visoko starost.

Danes vemo zakaj!
Črevesje ima najbolj izoblikovan obrambni sistem v telesu. Tukaj se tvorijo imunske celice, ki naš organizem varujejo pred strupenimi snovmi, tujimi bakterijami in virusi. V zdravem črevesju je trikrat več imunskih celic kot v vranici, kostnem mozgu in limfnih vozlih skupaj. Poleg tega je črevesje odgovorno za 80 % vseh naših presnovnih funkcij. Vendar ta sistem deluje le, če je v črevesju na voljo dovolj raznolikih koristnih bakterij. Posebej pomembno je, da se v črevesju ne naseljuje le en sev bakterij, temveč različne vrste le-teh, saj vsak sev v črevesju izpolnjuje določene naloge.
V znanosti govorimo o „zelo raznoliki“ črevesni mikrobioti. Ta je odločilna za to, kako zdravi in aktivni smo tudi v višji starosti.

Najboljši nasveti za vaše črevesje:

 • Zaužijte veliko zelenjave in kakovostne ogljikove hidrate, manj sladkorja in maščob.
 • Skrbite za redno prebavo, brez uporabe odvajalnih sredstev.
 • Naučite se kontrolirati raven stresa.
 • Veliko se gibajte na svežem zraku.
 • Dnevno popijte vsaj 2 litra sveže vode!

Če boste upoštevali te nasvete, je več verjetnosti, da boste imeli uravnoteženo črevesno mikrobioto. Zaradi česar bo vaša prebava delovala in se boste počutili vitalno ter zdravo. Nikjer drugje v telesu ne pride do tako intenzivnega stika s tujimi snovmi kot v črevesju. Zaradi tega potrebujemo zmogljivo zaščitno okolje v obliki koristnih črevesnih bakterij.
Zdrav človek ima v črevesju 10 krat več bakterij kot vseh telesnih celic, zato so ključnega pomena za delujočo prebavo in življenje samo.

Čiščenje in regeneracija
Naš celotni prebavni trakt naseljuje približno 100 bilijonov črevesnih bakterij s skupno težo do 2 kg; od želodca pa vse do danke. Imajo veliko različnih funkcij in brez njih ni mogoče živeti. Ene proizvajajo vitamine, encime ali maščobne kisline s kratkimi verigami, iz katerih črpamo do 25 % našega energijskega ravnovesja; druge proizvajajo snovi, s katerimi uničujemo mikroorganizme, ki povzročajo različna obolenja. Celo nekateri hormoni so telesu na voljo le s pomočjo teh zelo majhnih prebivalcev v črevesju. V našem črevesju je naseljenih približno 500 različnih vrst bakterij, ki nam pomagajo, da je naše življenje zdravo in vitalno.

Prehransko dopolnilo OMNi-BiOTiC® 6 je znanstveno zasnovana kombinacija 6 različnih sevov bakterij, ki so naravno prisotni v črevesju, s posebno velikim odmerkom 1 milijarde bakterij na en gram:

 • Bifidobacterium animalis W53
 • Lactobacillus acidophilus W55
 • Lactobacillus salivarius W57
 • Enterococcus faecium W54
 • Lactococcus lactis W58
 • Lactobacillus casei W56

Posebne mlečnokislinske bakterije v prehranskem dopolnilu OMNi-BiOTiC® 6 so odporne, saj so vstavljene v matriko skupaj z encimi amilaze in prebiotiki, ki močno spodbujajo aktivnost teh malih „pomagačev“ in omogočajo njihovo preživetje v prebavnem traktu. Zaradi vsebnosti prebiotikov prehransko dopolnilo OMNi-BiOTiC® 6 imenujemo tudi sinbiotik.

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali.