Jalnova ulica 49 1000 Ljubljana
+386 70 506 505 info@grandevita.si
Close

Ravnovesje bakterij v črevesju

Posebej izbrani sevi bakterij pomagajo pri vzpostavljanju ravnovesja med bakterijami vrst firmikutov in bakteroidet, ki vplivajo na presnovne procese v telesu.

Kategorije: , , , Product ID: 1047

Ravnovesje bakterij v črevesju

Črevesna mikrobiota vpliva na vnos hranil in porabo energije iz hrane in pospešuje shranjevanje le-te v maščobna tkiva s procesi fermentacije, olajšane absorpcije in tudi z vplivom na izražanje gostiteljevih genov (protein Fiaf) ter na aktivnost gostiteljevih encimov (proteinska kinaza AMPK). (1)

Ugotovili so, da imajo ljudje s prekomerno telesno težo drugačno črevesno mikrobioto kot vitki ljudje. Njihova mikrobiota ima presežek tako imenovanih bakterij iz debla Firmicutes in premalo bakterij iz debla Bacteroidetes.(1,2,3)

Bakterije firmikutov črpajo kalorije celo iz neprebavljivih vlaken in jih shranijo kot nekakšno “zalogo” za slabe čase tako, da je na voljo več energije, kot je potrebno. (1,2,3)

V nasprotju z njimi pa bakterije bakteriodete inkapsulirajo neporabljene ogljikove hidrate, ki jih nato še nepredelane odstranimo skupaj z blatom. (1,2,3)

Pomembno je ravnovesje v črevesju med bakterijami firmikutov in bakteriodet. (1,2.3)

 

Posebej izbrani sevi bakterij pomagajo pri vzpostavljanju ravnovesja med bakterijami vrst firmikutov in bakteroidet, ki vplivajo na presnovne procese v telesu.

 • Seveda je še vedno pomembno, da pazite na vnos kalorij. Glede na to, koliko kilogramov želite izgubiti, morate ustrezno paziti na vnos hrane.
 • Kakšne kalorije zaužijete, predvsem zanima bakterije v črevesju: pazite, da zaužijete čim manj ogljikovih hidratov. To konkretno pomeni: jejte manj kruha, testenin, riža in krompirja ter se izogibajte sladki hrani, kot so sladkarije, čokolada, bonboni, torte in tudi sladke pijače. Namesto tega jejte več zelenjave in mlečnih izdelkov, pa tudi ribe in meso. Pri uživanju sadja bodite nekoliko previdni, saj vsebujejo veliko ogljikovih hidratov!
 • Povečajte porabo kalorij z vadbo. Nadčloveški napori niso potrebni, vendar vsakršna vadba pripomore k porabi kalorij. Če vam vsak dan uspe prehoditi 10.000 korakov, ste lahko prepričani, da vaše telo zgoreva dovolj maščob in sladkorja, da se bo vaša teža hitro zmanjševala. Na primer pojdite po stopnicah namesto z dvigalom, izstopite eno postajališče prej z avtobusa in prehodite preostanek poti.

Pakiranje: 30 vrečic

Reference:
1. V. Jerman, G. Avguštin: Prebavna mikrobiota kot dejavnik pri razvoju debelosti 2010, Acta argiculturae Slovenica, 96/1, 27-36
2. Peter J. Turnbaugh, Ruth E. Ley, Michael A. Mahowald, Vincent Magrini, Elaine R. Mardis, Jeffrey I. Gordon: An obesity-associated gut microbiome with increased capacity for energy harvest, 444 2006|Vol 21/28 December doi:10.1038/nature05414
3. Peter J. Turnbaugh, Micah Hamady, Tanya Yatsunenko, Brandi L. Cantarel, Duncan Alexis, Ruth E. Ley, Mitchell L.Sogin, William J. Jones, Bruce A.Roe, Affourtit Jason P., Michael Egholm, Bernard Henrissat, Andrew C.Heath, Rob Knight, Jeffrey I. Gordon: A core gut microbiome in obese and lean twins, Nature. 2009 January 22; 457(7228): 480–484. doi:10.1038/nature07540.

Sestavine: koruzni škrob, maltodekstrin, frukto-oligosaharidi (FOS), galakto-oligosaharidi (GOS), polidekstroza, rastlinske beljakovine, kalijev klorid, magnezijev sulfat, bakterijski sevi*, manganov sulfat, laktoza.

Izdelek ne vsebuje:

 • beljakovin živalskega izvora,
 • glutena,
 • kvasa.
Hranilne vrednosti:
 na 3 g (= 1 vrečka)
na 100 g
Energijska vrednost 47,31 kJ / 11,31 kcal 1.577 kJ / 377 kcal
Maščobe 0,01 g 0,33 g
od tega nasičene maščobe < 0,01 g 0,10 g
Ogljikovi hidrati 2,70 g 90,10 g
od tega sladkor 0,05 g 1,80 g
Beljakovine 0,10 g 3,45 g
Sol < 0,01 g 0,19 g

* Vsebuje 7 sevov bakterij z najmanj 3 milijardami bakterij na 1 vrečko (=3 g):

 • Lactobacillus salivarius W57
 • Lactobacillus rhamnosus W71
 • Lactobacillus casei W56
 • Lactococcus lactis W58
 • Enterococcus faecium W54
 • Lactobacillus plantarum W62
 • Lactobacillus acidophilus W22

1 zavitek vsebuje 11 mg laktoze, kar ustreza približno 4 kapljicam kravjega mleka.

Država porekla: Avstrija
Proizvajalec: Institut AllergoSan Pharmazeutische Produkte Forschungs- und Vertriebs GmbH, Gmeinstraße 13, 8055 Graz, Avstrija
Odgovoren za Slovenijo: Grandevita d.o.o., Jalnova ulica 49, 1000 Ljubljana, Slovenija

Navodila za uporabo: vmešajte 1 x dnevno 1 vrečko OMNi-BiOTiC® metabolic (= 3 g) v 1/8 L vode, počakajte najmanj 1 minuto, da se sestavine aktivirajo, ponovno premešajte in nato popijte. Priporočamo, da napitek popijete na prazen želodec.
OMNi-BiOTiC® metabolic je primeren tudi za diabetike.

Shranjevanje: Shranjujte v suhem prostoru pri temperaturi do 25°C.
Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Življenjska doba in sposobnost razmnoževanja bakterij sta zagotovljeni do roka uporabe.
Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Za zdravje sta izjemno pomembna raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali.