Izberite jezik:

Kako v poplavi vseh Omega-3 produktov izbrati najboljše zase in naše najmlajše?

Kako v poplavi vseh Omega-3 produktov izbrati najboljše zase in naše najmlajše?

Omega-3 maščobne kisline dobimo z rednim uživanjem rib ali z uporabo prehranskih dopolnil. Najpomembnejši omega-3 maščobni kislini sta kislini DHK (dokozaheksaenojska kislina) in EPK (eikozapentaenojska kislina).

V najboljšem primeru bi moralo biti razmerje Omega-3 in Omega-6 maščobnih kislin v našem telesu 6:1, v korist Omega-3. Vse študije kažejo, da je to razmerje porušeno, in sicer 6:1 v korist Omega-6 maščobnih kislin, kar ni najbolj optimalno za naše srce, vid, možgane…

Izbira primernega produkta Omega-3 postane enostavna po odgovoru na naslednja vprašanja:

 • Kaj pomeni visoka koncentracija Omega-3 v dnevnem odmerku nekega proizvoda?Visoka koncentracija pomeni, da je v dnevnem odmerku (npr. v kapsuli) visoka vsebnost DHK in EPK maščobnih kislin. Danes se že 50 % koncentracija kislin DHK in EPK promovira kot visoka koncentracija Omega-3 maščobnih kislin. V takem primeru preostalih 50 % maščob predstavljajo rastlinska olja ali omega-6 maščobne kisline.
 • Kaj pomeni visoka čistost Omega-3 maščobnih kislin? Visoka čistost ribjega olja pomeni, da ribje olje vsebuje zelo nizko koncentracijo nečistoč oziroma da teh nečistoč zaradi nizke vsebnosti sploh ni možno zaznati. Zelo pomembno je tudi, da ima proizvajalec na razpolago certifikat o analizi čistosti ribjega olja, in sicer ne samo za minimalno vsebnost težkih kovin, temveč tudi ostalih toksinov (pesticidov, bifenilov, dioksinov, dioksanov, furanov, bifenilov).
 • Kako se pridobiva čisto ribje olje z Omega-3: Čista ribja olja se lahko pridobivajo z različnimi postopki. Pri postopku molekularne destilacije ribje olje segrevajo do 200 OC, pri čemer se uporabljajo organska topila, npr. heksan. Lahko pa uporabljajo tehnologijo s superkritičnim CO2, kjer se ribje olje segreva na 35-50 OC, brez uporabe organskih topil.
 • Kaj je vrednost Omega-3 v primerjavi s porabljeno vrednost denarja? Kaj plačamo najbolj, pokaže vsebnost Omega-3 maščobnih kislin v eni kapsuli, predvsem EPK in DHK. Vrednost določa tudi vsebnost nečistoč, ki na dolgi rok škodijo našem zdravju.

Presenečeni boste ob branju odgovorov na ista vprašanja, ko gre za superkoncentrirane in vrhunsko čiste Omega-3 produkte MorEPA in MorDHA

 • Kaj pomeni visoka koncentracija Omege-3 v kapsuli MorEPA ali MorDHA? ? Visoka koncentracija pomeni, da je v kapsuli visoka vsebnost DHK in EPK maščobnih kislin. MorEPA in MorDHA se lahko pohvalita z 80- 90% koncentracijo Omega-3 maščobnih kislin. Minamijevi produkti NE VSEBUJEJO Omega-6 maščobnih kislin.
 • Kaj je visoka čistost MorEPA in MorDHA Omega-3 produktov? MINAMI se lahko pohvali z eno najčistejših ribjih olj na svetu. Namreč njihova ribja olja so tako čista, da nekaterih nečistoč sploh ni možno zaznati z analizo. Poleg vsebnosti težkih kovin, se redno kontrolira tudi vsebnost pesticidov, bifenilov, dioksinov, dioksanov, furanov, bifenilov.
 • Kako se čisti ribje olje z Omega-3: Pri MINAMI prehranskih dopolnilih se uporablja patentirana tehnologija superkritičnega CO2, kjer ribje olje segrevajo na 35-50 OC in ne uporabljajo nobenih topil. Pomembno je poudariti, da ribje olje pridobivajo iz majhnih rib (sardele, skuše, inčuni,…), zato je tudi visoka čistoča.
 • Kaj je vrednost Omega-3 v primerjavi s porabljeno vrednostjo denarja? Vsebnost DHA+EPA v vsaki kapsuli je od 80-90 %. Analizni certifikati čistosti Omega-3 pri vsaki proizvedeni seriji kontrolirajo vsebnost težkih kovin, pesticidov, bifenilov, dioksinov, dioksanov, furanov, bifenilov. Redne analize pri vsaki proizvodni seriji proizvodov Morepa zaradi tehnologije superkritičnega CO2 pokažejo izjemno čistost in varnost za uporabnike na dolgi rok.

Da so Minami izdelki razred zase, potrjujejo tudi mednarodni certifikati

friendOfSea-sustainablysourced-resized

POMEMBNO pri odločanju nakupu Omega-3 maščobnih kislin:

 • Preveritev vsebnosti EPA+DHA v eni kapsuli
 • Preveritev tehnologije postopka pridobivanja ribjega olja, ker ta narekuje čistost
 • Certifikat čistosti ribjega olja in dostopnost certifikatov pri vsaki proizvodni seriji
 • Preveritev vira ribjega olja

KUPUJTE PAMETNO IN NA DOLGI ROK!

MorEPA in MorDHA prehranska dopolnila lahko dobite v vaši lekarni, specializirani prodajalni ali pa na spletu, s klikom TUKAJ

> 30

skrbno izbranih prehranskih dopolnil za podporo zdravju in vitalnosti

> 90

premium izdelkov Dr.Grandel za mladostno, gladko in sijočo kožo

> 380

lekarn in specializiraih trgovin, kjer lako dobite Grandevita izdelke