Izberite jezik:

Lansiranje prehranskega dopolnila AnxioFREE

V sklopu satelitskega simpozija Duševno zdravje v času negotovosti na 11. mariborskem kongresu družinske medicine  je slovenske zdravnike nagovoril prof. Jozsef Haller, nevrobiolog in inventor prehranskega dopolnila AnxioFREE. V svojem predavanju je predstavil vlogo endokanabinoidnega sistema v spopadanju z negotovostjo in razložil mehanizem delovanja EP107™ – zaščitenega ekstrakta korena ameriškega slamnika.   

Za vas smo zagotovili slovenski prevod abstrakta članka, prof. Hallerja ki ga je napisal za zbornik srečanja:  

The Role of the Endocannabinoid System in Coping with Uncertainty  

11. mariborski kongres družinske medicine, Maribor, 25. in 26. november 2022  

Negotovost v težavnih časih, ki jih trenutno zaznamujejo pandemija COVID-19, vojne, pomanjkanje čipov, energetska in morda prehranska kriza, povečujejo stresno obremenitev posameznikov in utirajo pot razvoju anksioznosti in razpoloženjskih motenj. Soočanje organizma s tovrstnimi izzivi iz okolja je v veliki meri pod nadzorom endokanabinoidnega sistema. Ni presenetljivo, da se zdravila, ki vplivajo na to nevronsko signalno pot, razvijajo po vsem svetu. Takšni programi za razvoj zdravil so usmerjeni na bolj izražene duševne motnje, kar pomeni, da podpražne različice takih motenj – na primer, ki ne izpolnjujejo celotnega niza meril za diagnozo – ostajajo zunaj njihovega obsega. Vendar pa sta podpražna anksioznost in depresija precej pogosti in povezani s precejšnjim psihološkim trpljenjem (Bosman et al., 2019; Volz et al., 2022). Zaradi pomanjkanja formalne diagnoze posamezniki s podpražnimi stanji ostanejo medicinsko nezdravljeni in se morajo soočiti s precejšnjim poslabšanjem dobrega počutja in zmanjšanjem kakovosti življenja. Tukaj opisujemo poseben izvleček ehinaceje, katerega učinkovine delujejo na endokanabinoidni sistem in lahko predstavljajo učinkovit ščit pred negativnim vplivom družbene negotovosti na življenje.  

  

Atraktivnost teme je pritegnila radovedni duh Ane Marie Mitić in je s prof. Hallerjem naredila intervju, ki ga lahko pogledate tukaj.

S tem smo uradno lansirali AnxioFREE s sloganom Ime pove vse. S pozitivno nad negotovost in stres.  

AnxioFREE je na voljo v lekarnah, specializiranih trgovinah in v naši spletni trgovini

> 30

skrbno izbranih prehranskih dopolnil za podporo zdravju in vitalnosti

> 90

premium izdelkov Dr.Grandel za mladostno, gladko in sijočo kožo

> 380

lekarn in specializiraih trgovin, kjer lako dobite Grandevita izdelke