Izberite jezik:

Visoko potentno ribje olje izboljšalo omega-3 indeks pri zdravih udeležencih

Prva študija v svetu, ki je pokazala znatno povečanje indeksa omega-3 (povečanje ravni EPK in DHK) pri skupini zdravih posameznikov, ki so jemali visoko potentno ribje olje, je bila narejena leta 2013. Udeleženci so 120 dni jemali MorEpa Platinum, podjetja Minami.   

Zdravstvene koristi omega-3 maščobnih kislin iz rib so dobro znane, prehranska dopolnila z ribjim oljem pa se pogosto uporabljajo preventivno, da bi nadomestili nizek vnos v splošni populaciji. Namen te odprte študije je bil ugotoviti, ali lahko uživanje visoko učinkovitega dodatka ribjega olja izboljša krvne ravni eikozapentaenojske kisline (EPA) in dokozaheksaenojske kisline (DHA) ter vpliva na rezultate duševnega in fizičnega zdravja pri zdravih odraslih osebah.  

To je prva študija, ki je poročala o pomembnem povečanju ravni EPK in DHK v krvi, kot indeksa omega-3, pri skupini zdravih posameznikov. Povečanje odziva na dodatek omega-3 je lahko preudaren klinični cilj za zmanjšanje nekaterih dejavnikov tveganja, indeks omega-3 pa je lahko ustrezen biomarker za ocenjevanje in spremljanje učinkovitosti dodatka omega-3. Prejšnje študije so pokazale, da je bilo povečanje indeksa omega-3 povezano z zmanjšanjem dejavnikov tveganja za srčno-žilne bolezni, nizek indeks omega-3 pa je bil napovedovalec nenadne srčne smrti.  

Poleg tega so znanstveniki ugotovili signifikantno izboljšanje subjektivnih rezultatov duševnega zdravja, medtem ko so rezultati fizičnega zdravja ostali nespremenjeni.  

Celotno študijo lahko najdete tukaj    

> 30

skrbno izbranih prehranskih dopolnil za podporo zdravju in vitalnosti

> 90

premium izdelkov Dr.Grandel za mladostno, gladko in sijočo kožo

> 380

lekarn in specializiraih trgovin, kjer lako dobite Grandevita izdelke